Ontwerp zonder titel (8)
Online Oudercursus:
“Help mijn dochter heeft (mijn?) hulp nodig!”

BAM daar gaat weer een deur voor je neus dicht, laat me met rust!


Aaaaah er is ook nooit iemand die me begrijpt!


Zonder een woord hoor je haar huilend de trap op stormen.


Mam, weet je?.. ik vind het leven echt best wel zwaar.


Ik ben niet gek, ik wil geen hulp!


 

 

Herken jij één of meerdere situaties? Lees dan zeker verder.


 
Elske Kolkman010
Ik ben Elske Kolkman en als eerste Meisjescoach van Nederland zie ik in mijn coachingspraktijk FiederElske veel meisjes, meiden en jonge vrouwen worstelen op hun weg naar volwassenheid.
Ik werk niet alleen met hen als individu, maar zie ook de impact die hun geworstel heeft op hun omgeving en dan met name ouders.

Het hebben van een opgroeiende dochter in huis kan best pittig zijn. Haar wereld wordt steeds groter en jij hebt hier steeds minder zicht op.

Wat er gebeurt er op school?
Met wie heeft ze contact?
Wat gaat er in haar om?
Jij voelt je niet alleen verantwoordelijk, je bént het ook nog!

Misschien wil je eerst weten wat je zelf kan doen om haar te ondersteunen, omdat je dochter al zo snel denkt dat het aan haar ligt en er iets mis is met haar.

Misschien heb je het al eens aangekaart en veegde zij het van tafel en wilde ze het er niet meer over hebben. Daarmee is het voor jou alleen niet opgelost en het houdt je ’s nachts uit je slaap. Ben jij een professional die werkt met deze doelgroep (en hun ouders) klik dan hier.

Ouders zijn het meest gelukkig als hun kinderen gelukkig zijn.
Als het om welke reden dan ook niet goed met hun kinderen gaat, hebben ouders net zo goed slapeloze nachten, buikpijn, twijfels, onzekerheid en verdriet.
Dat vaak bij naast een baan, druk sociaal leven en ergens wilden ze ook nog een hobby of tijd voor zichzelf ooit ergens al is het maar even, toch?

Ik zie in mijn praktijk veel ouders met hun handen in het haar zitten en hoe goedbedoeld, ook vaak nog richting hun dochter wel uitglijders maken die voorkomen hadden kunnen worden.
Ouders in mijn praktijk hebben soms echt het idee dat hun dochter “een andere taal” spreekt voor ze en wat ik kan doen is als een tolk tussenbeide zorgen voor meer begrip en verbinding.
Mijn praktijk is voller dan vol en tegelijkertijd ben ikzelf ook moeder van twee dochters en wil ik dus ook niet 24/7 aan het werk zijn. Ik geef mijn kennis daarom door aan collega professionals via de Specialisatie tot Meisjescoach. Oudercursus voor Professionals en nu in deze nieuwe vorm ook via een Online cursus speciaal voor ouders.
3

Hoe gaat het in zijn werk?
 • De Online Oudercursus bestaat uit 12 verschillende lessen die verspreid worden over 12 weken.
 • Elke week krijg je door middel van een mailtje toegang tot een nieuwe les in je eigen online leeromgeving.
 • Per les krijg je toegang tot een video van mij waar ik uitleg waar de les van die week over gaat.
 • Vervolgens kun je een stuk uit het werkboek downloaden met informatie en opdrachten die je ter verdieping voor jezelf maakt.
 • Je kunt dit dus in je eigen tempo doen en je hoeft ook geen "huiswerk" in te leveren.
 • Mocht je na deze 12 weken toch behoefte hebben aan de feedback of ondersteuning van een professional kun je contact opnemen voor de mogelijkheden van extra individuele coaching.
Deze Online Oudercursus is geen “fast food”.
Ik beloof je dus geen: draai 3 rondjes, klap in je handen en de volgende morgen is je dochter happy-de-peppy en zijn jullie best friends 4 ever.
Het recept voor succes wat je boekt tijdens en na deze cursus is:
1. Jouw bereidheid als ouder om open te staan voor nieuwe kennis en inzichten.
+
2. Het lef om deze in de praktijk thuis toe te passen
+
3. Doorzettingsvermogen
Geschikt voor:
 • Ouders met een dochter tussen de 11~21 jaar.
 • Ouders die zien dat hun dochter worstelt maar die (nog) niet meteen professionele hulp in willen schakelen.
 • Ouders die graag willen leren hoe ze zelf hun dochter beter kunnen begeleiden, bereiken en begrijpen.
 • Ouders met een dochter die geen hulp wil, terwijl zij echt denken dat het niet goed met haar gaat.
 • Ouders die graag preventief goed toegerust zijn voor hun opgroeiende dochter én zichzelf.
Niet geschikt voor:
 • Ouders met enkel zoons
 • Ouders die niet naar hun eigen aandeel willen kijken
 • Ouders die geen zin hebben om iets te leren
 • Ouders die alles zelf al weten

Waarom zou je je aanmelden?

Als eerste Meisjescoach van Nederland heb ik al heel veel meisjes, meiden, jonge vrouwen én hun ouders succesvol verder kunnen helpen.
 • Tijdens deze Online Oudercursus geef ik mijn kennis aan jou door, zodat we samen nog meer van betekenis kunnen zijn voor deze bijzondere doelgroep.
 • Het ouderschap wordt zoveel leuker als je toegerust bent met de juiste kennis en kunde.
 • Deze Online Oudercursus: “Help mijn dochter wil geen hulp!” is uniek in Nederland.
 • Jij als ouder kent je eigen dochter het best, hoe fijn zou het zijn om haar nog beter te kunnen bereiken, begeleiden en begrijpen?
Ben jij een professional die werkt met ouders van dochters?  
Klik dan hier voor het aanbod voor professionals.

€ 555,00

3 termijnen van € 185,00

Wat zeggen anderen over mij?

Wees onderscheidend en heb het lef om echt ergens voor te gaan staan. Elske heeft zoveel gave dingen manifesteert. Ze stond in Linda Meiden, lanceerde de Magische meisjes challenge, kreeg veel mooie nieuwe klanten, kon haar team uitbreiden en een schoonmaakster inhuren. En stond ze heel groot op de voorpagina van De Gelderlander! Met een grote kop: Meisjesenergie voor iedereen'. De les die je van Elske's succes kan leren is dat je ondanks onzekerheden en ondanks dat je je klein voelt toch heel veel kan bereiken als je ergens voor durft te gaan staan, onderscheidend durft te zijn en ervoor gaat, stapje voor stapje. Zo mooi hoe zij dit doorgeeft aan haar meisjes, groot en klein.
Dolly Heuveling van Beek
Onze dochter wil eigenlijk geen hulp, maar naar een Meisjescoach wilde ze wel. Bizar toch dat Elske de enige is in Nederland? Ik vond het zo’n fijn bericht om te lezen dat Elske haar unieke werkwijze nu verder door gaat geven.
Ginny
Elske is een bevlogen coach die met zóveel liefde over haar vak kan vertellen dat ik vroeger gezegd zou hebben "zo wil ik later ook worden".
Inge
Wat kan zo'n jong meisje me nou bieden dacht ik eerst, maar niets is minder waar! Ik ben geïnspireerd, mijn hart is geopend en ik heb van Elske hele waardevolle dingen geleerd en heb moed gekregen om het te gaan doen!
Aline Ginter-Bosch
Elske heb ik leren kennen als een integere en lieve vrouw. Ze is empathisch, eerlijk en heel puur. En is daarnaast ook inhoudelijk op haar vakgebied zeer sterk.
Heleen
Elske heeft 4 maanden met onze dochter gewerkt en wat een prachtige verandering hebben wij voor onze ogen waargenomen. Van een meisje die even alle vertrouwen in haar kunnen kwijt was naar een stralende persoonlijkheid die het vertrouwen in zichzelf weer heeft gevonden.
Anoniem
Elske is gewoon een mooi mens. Ze geeft je het gevoel dat ze in je gelooft. Hoe mooi wil je het hebben? Inspirerend, vrolijk en stoer dat vind ik jou!
Marianthy Gripari
Elske is een enthousiaste, lieve en bevlogen coach die vanuit haar hart en passie voor haar werk anderen weet te raken en te enthousiasmeren. Haar eigenheid, nuchtere kijk en haar emphatische houding raakt me aan en geeft mij veel inzichten en inspiratie. Elske weet waar ze het over heeft en dat draagt ze op een zeer creatieve manier over op anderen.
Ellis
Veelgestelde vragen

Hoe is het bij deze Oudercursus geregeld met mijn privacy?

Na aanmelding en succesvolle betaling krijg toegang tot een eigen afgeschermde Online Leeromgeving waar je alleen toegang toe hebt met een eigen wachtwoord. Je hebt geen interactie onderling en niemand van de andere deelnemers kan zien wat jij doet. Jij ziet hen niet en zij zien jou niet. Je kunt dus volledig anoniem van achter je eigen veilige computer thuis (of waar je maar wilt) met de inhoud aan de slag.
De opdrachten kun je digitaal invullen of je kunt het bestand uitprinten en handmatig invullen, hoe je deze bewaard daar heb je als vanzelfsprekend vervolgens zelf dus controle op.

Wil graag persoonlijk contact, kan dit?

Tijdens de Online Oudercursus is er geen individuele persoonlijke interactie mogelijk. Deze vorm is gekozen zodat er meer mensen tegelijkertijd met dezelfde materie aan de slag kunnen gaan. Als je wel behoefte hebt aan een intensievere vorm van persoonlijke coaching dan is “Individuele coaching” fiederelske.nl/individuele-coaching misschien meer iets voor jou.

Hoe is de Oudercursus opgebouwd?

De Online Oudercursus bestaat uit 12 lessen die verspreid worden over 12 weken.
Elke week krijg je toegang tot een nieuwe les bestaande uit een handboek met informatie en opdrachten en een verdiepende video.

Hoe lang houd ik toegang tot de online leeromgeving en wat als ik het tempo van de lessen te hoog vind?

De online leeromgeving is 24/7 onbeperkt toegankelijk voor je na inschrijving en succesvolle betaling. Je houdt vervolgens onbeperkt toegang tot de lessen, dus je kunt altijd later nog terugvallen op de kennis, informatie en inspiratie wanneer je dat nodig hebt.

Mijn dochter is ouder dan 21 of jonger dan 11 jaar, is dit een probleem voor deelname aan deze Oudercursus?

Nee, dat hoeft het niet te zijn. Deze cursus is met name ontwikkeld met deze leeftijd voor ogen en natuurlijk zullen er ook veel dingen zijn die al gelden als je jonger bent en nog steeds handig zijn om te weten als je dochter al ouder is. Het kan wel zijn dat het soms iets meer een vertaalslag vraagt naar de leeftijdsfase waar je eigen dochter nu in zit.

Ik heb geen dochter maar zoon(s) kan ik toch deelnemen?

Ik ben er als Meisjescoach speciaal voor meisjes, meiden en (jonge)vrouwen, maar dat betekent niet dat ik níks voor jongens of mannen kan betekenen.

Er zijn veel verschillen in de ontwikkeling van jongens en meiden, mannen en vrouwen én er zijn overeenkomsten die voor ons allemaal van toepassing zijn. Voor zover ik weet bestaat er geen soortgelijk programma voor jongens, maar of je besluit mee te doen is natuurlijk aan jezelf. Het zal meer schakel en vertaalmomenten van je vragen en er zullen genoeg inzichten zijn die je ook als ouder van zoon(s) kunt gebruiken.

Komt deze Training in aanmerking voor vergoeding?

Meestal is geen vergoeding via zorgverzekeraar mogelijk, voor actuele informatie in jouw situatie verwijs ik je naar jouw eigen verzekeraar.
Als ouder kun je deze Oudercursus als “zorgkosten” opgeven als aftrekpost bij je belastingaangifte. Ben je ondernemer dan is deze training als studiekosten in je boekhouding inboeken en is de btw aftrekbaar (dit geldt ook later nog wanneer je nu nog niet bent ingeschreven bij de KVK).

Als professional in loondienst kun je mogelijk zelfs een beroep doen op het scholingsbudget van je organisatie.

Ben je niet hartstikke gek dat je jouw kennis zo weggeeft?

Deze reactie krijg ik heel vaak, maar ik geloof juist in de kracht van samen. Geluk, liefde en succes zijn de enige dingen die vermenigvuldigen door te delen.
Je hebt de keus, verklaar me voor gek of pluk er je eigen vruchten van ;).