Online oudercursus

BAM daar gaat weer een deur voor je neus dicht, laat me met rust!

 

Aaaaah er is ook nooit iemand die me begrijpt!

 

Zonder een woord hoor je haar huilend de trap op stormen.

 

Mam, weet je?.. ik vind het leven echt best wel zwaar.

 

Ik ben niet gek, ik wil geen hulp!

 

Herken jij één of meerdere situaties? Lees dan zeker verder.

Ik ben Elske Kolkman, ik ben de eerste Meisjescoach van Nederland.

Ik zie in mijn coachingspraktijk FiederElske veel meisjes, meiden en jonge vrouwen worstelen op hun weg naar volwassenheid.
Ik werk niet alleen met hen als individu, maar zie ook de impact die hun geworstel heeft op hun omgeving en dan met name ouders.

Het hebben van een opgroeiende dochter in huis kan best pittig zijn. Haar wereld wordt steeds groter en jij hebt hier steeds minder zicht op.

Ik wil een wereld waarin meisjesdromen werkelijkheid worden, ze vrije keuzes hebben en gelijke kansen.

Wat er gebeurt er op school?
Met wie heeft ze contact?
Wat gaat er in haar om?
Jij voelt je niet alleen verantwoordelijk, je bént het ook nog!

Misschien wil je eerst weten wat je zelf kan doen om haar te ondersteunen, omdat je dochter al zo snel denkt dat het aan haar ligt en er iets mis is met haar.

Misschien heb je het al eens aangekaart en veegde zij het van tafel en wilde ze het er niet meer over hebben. Daarmee is het voor jou alleen niet opgelost en het houdt je ’s nachts uit je slaap. Ben jij een professional die werkt met deze doelgroep (en hun ouders) klik dan hier.

Ouders zijn het meest gelukkig als hun kinderen gelukkig zijn.
Als het om welke reden dan ook niet goed met hun kinderen gaat, hebben ouders net zo goed slapeloze nachten, buikpijn, twijfels, onzekerheid en verdriet.
Dat vaak bij naast een baan, druk sociaal leven en ergens wilden ze ook nog een hobby of tijd voor zichzelf ooit ergens al is het maar even, toch?

Ik zie in mijn praktijk veel ouders met hun handen in het haar zitten en hoe goedbedoeld, ook vaak nog richting hun dochter wel uitglijders maken die voorkomen hadden kunnen worden.

Ouders in mijn praktijk hebben soms echt het idee dat hun dochter “een andere taal” spreekt voor ze en wat ik kan doen is als een tolk tussenbeide zorgen voor meer begrip en verbinding.

Mijn praktijk is voller dan vol en tegelijkertijd ben ikzelf ook moeder van twee dochters en wil ik dus ook niet 24/7 aan het werk zijn. Ik geef mijn kennis daarom door aan collega professionals via de Specialisatie tot Meisjescoach. Oudercursus voor Professionals en nu in deze nieuwe vorm ook via een Online cursus speciaal voor ouders.

Hoe gaat het in zijn werk?

Deze Online Oudercursus is geen “fast food”.
Ik beloof je dus geen: draai 3 rondjes, klap in je handen en de volgende morgen is je dochter happy-de-peppy en zijn jullie best friends 4 ever.

Het recept voor succes wat je boekt tijdens en na deze cursus is:
1. Jouw bereidheid als ouder om open te staan voor nieuwe kennis en inzichten.
+
2. Het lef om deze in de praktijk thuis toe te passen
+
3. Doorzettingsvermogen

Geschikt voor:

Ouders met een dochter tussen de 11~21 jaar.

Ouders die zien dat hun dochter worstelt maar die (nog) niet meteen professionele hulp in willen schakelen.

Ouders die graag willen leren hoe ze zelf hun dochter beter kunnen begeleiden, bereiken en begrijpen.

Ouders met een dochter die geen hulp wil, terwijl zij echt denken dat het niet goed met haar gaat.

Ouders die graag preventief goed toegerust zijn voor hun opgroeiende dochter én zichzelf.

Niet geschikt voor:

Ouders met enkel zoons

Ouders die niet naar hun eigen aandeel willen kijken

Ouders die geen zin hebben om iets te leren

Ouders die alles zelf al weten

Waarom zou je, je aanmelden?

Als eerste Meisjescoach van Nederland heb ik al heel veel meisjes, meiden, jonge vrouwen én hun ouders succesvol verder kunnen helpen.

Ouder cursus

Tijdens deze Online Oudercursus geef ik mijn kennis aan jou door, zodat we samen nog meer van betekenis kunnen zijn voor deze bijzondere doelgroep.

Het ouderschap wordt zoveel leuker als je toegerust bent met de juiste kennis en kunde.

Deze Online Oudercursus: “Help mijn dochter wil geen hulp!” is uniek in Nederland.

Jij als ouder kent je eigen dochter het best, hoe fijn zou het zijn om haar nog beter te kunnen bereiken, begeleiden en begrijpen?

Ben jij een professional die werkt met ouders van dochters?  
Klik dan hier voor het aanbod voor professionals.

Nu Tijdelijk 75% korting

 €555,00

3 termijnen van €185,00 euro.

Wat zeggen anderen over mij?

De specialisatie tot meisjescoach kan ik iedereen aanbevelen, Elske geeft op zo’n fijne manier les en is er ook echt voor je. Voor mij zelf als persoon heeft deze specialisatie zoveel gebracht, ik heb het kleine meisje in mijzelf terug gevonden en heb ik dankzij deze specialisatie gevonden wat mijn missie is en wat ik kan en wil betekenen voor de meisjes. Dankzij deze specialisatie voel ik me sterker/krachtiger & zelfverzekerder. De investering is het echt dubbel en dwars waard geweest, ik durf met zekerheid te zeggen dat dit de beste investering is die in mezelf heb gedaan tot nu toe

Aniek Vogel

Onze dochter wil eigenlijk geen hulp, maar naar een Meisjescoach wilde ze wel. Bizar toch dat Elske de enige is in Nederland? Ik vond het zo’n fijn bericht om te lezen dat Elske haar unieke werkwijze nu verder door gaat geven.

Ginny

Elske is een bevlogen coach die met zóveel liefde over haar vak kan vertellen dat ik vroeger gezegd zou hebben “zo wil ik later ook worden”.

Inge

In januari 2021 begon ik met de specialisatie tot Meisjescoach bij Elske naast mijn opleiding als Kindercoach. De opdrachten en de live dagen waren intensief, emotioneel en zo waardevol voor mijn eigen ontwikkeling. Hoewel ik veel dingen al wist, gingen wij bij Elske een laagje dieper. Ik kijk graag terug na de opleiding waarbij ik zo veel over mezelf heb mogen leren, meer in mezelf mag geloven en te weten dat ik hier ben om een impact te maken. Ik zou deze specialisatie aan iedereen aanbevelen die een laagje dieper wil gaan.

Babylonia Bhugwansing

Ik heb bij Elske de specialisatie tot meisjescoach mogen doen. Bij mij was het vooral ook een persoonlijke reis terug naar mijn innerlijk meisje en ben mezelf meer gaan zien en waarderen met alles wat en wie ik ben. De reis was fijn in een bijzondere groep. De livedagen bijzonder, intensief en gewoon WAUW! De opdrachten waren verdiepend, verhelderend en helend. Elske geeft duidelijk les, heeft goed voor ogen wat ze wil (overdragen), is duidelijk, heel fijn aanwezig en ze heeft voor een ieder ook echt persoonlijke aandacht. Ik had het niet willen missen en ik zou het zonder twijfel zo weer doen! Het is de beste investering die ik tot nu toe in mijzelf heb gedaan! Ik voel me grootser en liefdevoller.

Femke Dijkman

Wat kan zo’n jong meisje me nou bieden dacht ik eerst, maar niets is minder waar! Ik ben geïnspireerd, mijn hart is geopend en ik heb van Elske hele waardevolle dingen geleerd en heb moed gekregen om het te gaan doen!

Aline Ginter-Bosch

Elske is een enthousiaste, lieve en bevlogen coach die vanuit haar hart en passie voor haar werk anderen weet te raken en te enthousiasmeren. Haar eigenheid, nuchtere kijk en haar emphatische houding raakt me aan en geeft mij veel inzichten en inspiratie. Elske weet waar ze het over heeft en dat draagt ze op een zeer creatieve manier over op anderen.
Ellis

Elske heb ik leren kennen als een integere en lieve vrouw. Ze is empathisch, eerlijk en heel puur. En is daarnaast ook inhoudelijk op haar vakgebied zeer sterk.
Heleen

In 2018 heb ik deelgenomen aan de eerste ronde van de Specialisatie tot Meisjescoach van Elske Kolkman. Een reis die feitelijk 6 maanden duurde maar die zoveel teweeg heeft gebracht, dat de impact daarvan veel verder gaat dan dat halve jaar. De online lessen helpen je de vraag: “wie is de meisjescoach in jou?” te beantwoorden. Iedereen heeft namelijk een eigen verhaal, andere ervaringen en een eigen kijk op het leven. De kers op de taart waren de maandelijkse live-dagen. Wat keek ik daar naar uit elke keer! De dagen waren meestal heel intensief, maar ik kijk er met zo veel liefde en dankbaarheid op terug. De veiligheid en kwetsbaarheid van de groep, de tranen, het lachen, de verwennerij op locatie en natuurlijk het altijd warme onthaal van Elske en haar heerlijke manier van zijn. Soms gekscherend, soms troostend, soms een beetje streng. Ze voelde altijd goed aan wat de groep nodig had en speelde daarop in. Ze heeft ons veel geleerd en vooral ook allemaal een stap verder gebracht in wie we zijn. Bedankt lieve Elske.

Kimberly Keulens

Veelgestelde vragen

Hoe is het bij deze Oudercursus geregeld met mijn privacy?

Na aanmelding en succesvolle betaling krijg toegang tot een eigen afgeschermde Online Leeromgeving waar je alleen toegang toe hebt met een eigen wachtwoord. Je hebt geen interactie onderling en niemand van de andere deelnemers kan zien wat jij doet. Jij ziet hen niet en zij zien jou niet. Je kunt dus volledig anoniem van achter je eigen veilige computer thuis (of waar je maar wilt) met de inhoud aan de slag.
De opdrachten kun je digitaal invullen of je kunt het bestand uitprinten en handmatig invullen, hoe je deze bewaard daar heb je als vanzelfsprekend vervolgens zelf dus controle op.

Wil graag persoonlijk contact, kan dit?

Tijdens de Online Oudercursus is er geen individuele persoonlijke interactie mogelijk. Deze vorm is gekozen zodat er meer mensen tegelijkertijd met dezelfde materie aan de slag kunnen gaan. Als je wel behoefte hebt aan een intensievere vorm van persoonlijke coaching dan is “Individuele coaching” fiederelske.nl/individuele-coaching misschien meer iets voor jou.

Hoe is de Oudercursus opgebouwd?

De Online Oudercursus bestaat uit 12 lessen die verspreid worden over 12 weken.
Elke week krijg je toegang tot een nieuwe les bestaande uit een handboek met informatie en opdrachten en een verdiepende video.

Hoe lang houd ik toegang tot de online leeromgeving en wat als ik het tempo van de lessen te hoog vind?

De online leeromgeving is 24/7 onbeperkt toegankelijk voor je na inschrijving en succesvolle betaling. Je houdt vervolgens onbeperkt toegang tot de lessen, dus je kunt altijd later nog terugvallen op de kennis, informatie en inspiratie wanneer je dat nodig hebt.

Mijn dochter is ouder dan 21 of jonger dan 11 jaar, is dit een probleem voor deelname aan deze Oudercursus?

Nee, dat hoeft het niet te zijn. Deze cursus is met name ontwikkeld met deze leeftijd voor ogen en natuurlijk zullen er ook veel dingen zijn die al gelden als je jonger bent en nog steeds handig zijn om te weten als je dochter al ouder is. Het kan wel zijn dat het soms iets meer een vertaalslag vraagt naar de leeftijdsfase waar je eigen dochter nu in zit.

Ik heb geen dochter maar zoon(s) kan ik toch deelnemen?

Ik ben er als Meisjescoach speciaal voor meisjes, meiden en (jonge)vrouwen, maar dat betekent niet dat ik níks voor jongens of mannen kan betekenen. Er zijn veel verschillen in de ontwikkeling van jongens en meiden, mannen en vrouwen én er zijn overeenkomsten die voor ons allemaal van toepassing zijn. Voor zover ik weet bestaat er geen soortgelijk programma voor jongens, maar of je besluit mee te doen is natuurlijk aan jezelf. Het zal meer schakel en vertaalmomenten van je vragen en er zullen genoeg inzichten zijn die je ook als ouder van zoon(s) kunt gebruiken.

Komt deze Training in aanmerking voor vergoeding?

Meestal is geen vergoeding via zorgverzekeraar mogelijk, voor actuele informatie in jouw situatie verwijs ik je naar jouw eigen verzekeraar.
Als ouder kun je deze Oudercursus als “zorgkosten” opgeven als aftrekpost bij je belastingaangifte. Ben je ondernemer dan is deze training als studiekosten in je boekhouding inboeken en is de btw aftrekbaar (dit geldt ook later nog wanneer je nu nog niet bent ingeschreven bij de KVK).

Als professional in loondienst kun je mogelijk zelfs een beroep doen op het scholingsbudget van je organisatie.

Ben je niet hartstikke gek dat je jouw kennis zo weggeeft?

Deze reactie krijg ik heel vaak, maar ik geloof juist in de kracht van samen. Geluk, liefde en succes zijn de enige dingen die vermenigvuldigen door te delen.
Je hebt de keus, verklaar me voor gek of pluk er je eigen vruchten van ;).

Elske Kolkman Wilgendijk 10 – 7136 JJ Zieuwent KVK 58823263 Algemene Voorwaarden  Privacy statement